Články

Část rizika dokážeme srazit

OČIMA LÉKAŘEPodle zjištění Světové federace srdce zabíjejí srdeční onemocnění a mozková mrtvice každoročně na světě více než 17 milionů lidí, což je víc, než způsobují nádory, HIV a malárie dohromady. Co tedy můžeme pro své srdce udělat?

Testy pro vegany

Vegetariánská a veganská strava obsahuje širokou nabídku obilovin, ovoce, zeleniny, ořechů, luštěnin a semínek, u většiny vegetariánů též mléčné výrobky a vejce. V této stravě je dostatek vlákniny, kyseliny listové, hořčíku, draslíku, vitaminu A, C a E i antioxidantů. Vynecháním produktů živočišného původu v dospělém věku je třeba myslet na doplnění některých složek stravy, které jsou pro lidské zdraví potřebné a kontrolovat, zda organismus netrpí nízkou hladinou či deficitem těchto látek.

Prověrka těla - Sami si můžete požádat o různé testy

Jsme zdraví? Jsme výkonní? Nechybějí nám důležité látky? To vše lze zjistit v laboratoři. O takové testy můžete sami požádat, ale připlatíte si za ně.

Nemoci srdce a cév

3 otázky pro MUDr. Petra Podroužka, CSc., odborného ředitele EUC Laboratoří

Cukrovka v těhotenství

3 otázky pro MUDr. Petra Podroužka,  CSc. - odborného ředitele EUC Laboratoří

5 signálů, že vám správně nefunguje štítná žláza

Malý orgán může nadělat v těle velkou paseku, a to především ženám. Zpozorněte, pokud toužíte po miminku nebo na vás začíná útočit menopauza.Potížím, kterými se projevuje špatně fungující štítná žláza, možná nevěnujete dostatečnou pozornost. Snadno je totiž zaměníte třeba s důsledkem stresu.